Rock Am Ringoven 2018

Klik hier voor het fotoalbum van 2019

Rock Am Ringoven 2018
maandag 20 mei 2019

RAR in de media
Rock Am Ringoven werd zaterdag ook bezocht door de lokale media. Meierijstad.nieuws.nl was aanwezig en ook het Brabants Dagblad maakte een mooie reportage.

Rock Am Ringoven 2019


zondag 19 mei 2019

Filmpjes


Er is natuurlijk ook volop gefilmd en hier zijn enkele filmpjes van hoffotograaf Jerry Immers!

Prinz Klauz door Laura Jacobs gefilmd
zondag 19 mei 2019

Bertjes Wij is weer vrij

Rock Am Ringoven 2019

Er kan weer gevoetbald worden


zondag 19 mei 2019

Nog effe opruimen

Rock Am Ringoven 2019

Brak, maar met een heerlijk hoofd vol mooie indrukken, begonnen de buurtbewoners zondagochtend aan het opruimen van alle overblijfselen van een weergaloze zevende editie van Rock Am Ringoven.
Rock Am Ringoven 2018


zondag 19 mei 2019

Wat een feest!

Rock Am Ringoven 2018

Rock Am Ringoven beleefde zaterdag misschien wel de mooiste editie ooit! Wat een plezier hadden de bezoekers met bands als Tawney Brothers en Groovebloedig, wat hebben ze gelachen met de All Star Wedding band en wat is er gesprongen met Prinz Klauz. Het hoogtepunt was voor veel kinderen het optreden van de Hippe Gasten. Stagediven vanaf het podium, het werd de kinderen zaterdag geleerd!

De Hippe Gasten waren op de Maria ter Heide school geweest, om de Heise kinderen de grondbeginselen van rock bij te brengen en zaterdag ging de hele school naar het festivalterrein. Meezingen met het nummer Tonnie van Tegenover ging goed en de tongbreker ‘stug stil stok stijf staan’ ging vloeiend.
Wat een feest en de kinderen wilden niet meer naar huis, maar Rock Am Ringoven was later op de dag natuurlijk vooral gevuld met nog meer gezellige mensen van heinde en ver die ook bijna allemaal bleven hangen of swingen tot de laatste noot van Prinz Klauz gespeeld werd.

Kijk hier voor de foto's van onze hoffotograaf Jerry Immers
zaterdag 18 mei 2019

Hippe Gasten openen muziekfeest

Rock Am Ringoven 2018

Rock Am Ringoven is begonnen met een groot rockfeest voor kinderen met de Hippe Gasten. Er werd meteen volop gedanst en zelfs gestagedived!


vrijdag 17 mei 2019

Laatste likjes verf

Rock Am Ringoven 2018

Zo, hier nog even een likje verf en klaar is Rock Am Ringoven. Morgen is de verf snel droog, want het wordt lekker warm, zo wordt voorspeld. Een wolkje, misschien een klein druppeltje, maar verder vooral zon en 24 graden!


vrijdag 17 mei 2019

Tawny Brothers vervangen LooD

Rock Am Ringoven 2018

Helaas, vanwege familie-omstandigheden moet LooD deze editie van Rock Am Ringoven aan zich voorbij laten gaan, maar we hebben Tawny Brothers bereid gevonden het programma compleet te maken.
Tawny Brothers zag vorig jaar het levenslicht. Gewapend met Southern Rock, Country, Americana & Blues brengen ze nostalgische sferen en gerijpte muziek naar Mariaheide.

Rock Am Ringoven 2018 Tawny Brothers spelen op het hoofdpodium om 17.00 uur. In the Attic en All Star Weddingband zijn een plekje naar later geschoven dus kom je voor die bands, je bent zeker op tijd!


donderdag 16 mei 2019

Festivalterrein krijgt vorm

Rock Am Ringoven 2018

Het wordt prachtig zaterdag, maar eerst moet er natuurlijk gewerkt worden. Geen probleem voor buurtbewoners van de Ringoven met natuurlijk ook andere Heise helpers, want heel het dorp is trots op Rock Am Ringoven.

Rock Am Ringoven 2018

Plotseling was donderdag onze penningmeester John ineens verdwenen! Nee, niet met de kas, maar hij zat knel onder een tent. Hij is er gelukkig weer en kan vertellen dat de kaartverkoop prima verloopt. Het wordt als vanouds gezellig druk!


woensdag 15 mei 2019

Heise kinderen hebben zin in Hippe Gasten

Rock Am Ringoven 2018

Het hoogtepunt van Rock Am Ringoven valt zaterdag al vroeg, want de Hippe Gasten spelen om 15.30 uur en dat wil geen enkel kind in Mariaheide missen. Al wekenlang wordt er op school naar dit ‘rockconcert voor kids’ toegeleefd. Alles wat er bij een festival komt kijken, is op school behandeld en woensdag was het helemaal een topschooldag met workshops van de Hippe Gasten zelf!

Posters, spandoeken, VIP-passen, key-cords, noem maar op, de kinderen van de Maria ter Heide school zorgen dat zaterdag de aankleding van Bertjes Wij helemaal in stijl is. Ze dragen zelf ontworpen rock-t-shirts en ook in hun hoofd zijn ze in rocksferen. Want wat hebben ze flink kunnen rammelen op hun emmers tijdens de workshop van Hippe Gasten drummer Bram en ook kunnen ze meezingen met de vette nummers van deze beroemde band. Gitarist Daan kreeg de Heise kinderen helemaal gek en alle mogelijke podiumvrees is verdwenen.

Rock Am Ringoven 2018

Zaterdag om 15.00 uur stroomt de jeugd het festivalterrein aan de Ringoven in Mariaheide op en wat een rockfeest gaat dat worden. De grote finale van twee weken feest omdat de Maria ter Heide school vijftig jaar aan de Ericastraat staat. Komt dat zaterdag zien!! Alle kinderen zijn welkom en mogen gratis naar binnen.


woensdag 15 mei 2019

Eerste paal in de grond

Rock Am Ringoven 2018

De opbouw is begonnen. Traditioneel waren het Mark en Wouter die woensdag de piketpaaltjes in de grond sloegen zodat de tentenbouwers morgen precies weten waar alles mag komen staan. De zon scheen woensdag precies op de dansvloer dus zaterdag tijdens prime time is het ook zonnig op Rock Am Ringoven en de rest van de dag natuurlijk ook!


zondag 5 mei 2019

School viert feest

Rock Am Ringoven 2018

Helemaal te gek, bs. Maria ter Heide 50 jaar op deze plek!' Twee weken lang viert onze basisschool dat het 50 jaar aan de Ericastraat staat. "We gaan rockend dit feestelijke project openen op maandagochtend 6 mei", vertelt meneer Paul. "De kinderen werken in de groepen twee weken lang aan het thema 'festival'. Er komen workshops van onder andere de Hippe Gasten. Kinderen gaan t-shorts versieren en keycoards maken voor een toegangspas voor Rock am Ringoven!" De grote finale is tijdens Rock Am Ringoven met het concert van de Hippe Gasten. Komt dat zien!! Alle kinderen zijn welkom en mogen gratis naar binnen!


dinsdag 2 april 2019

We hebben de tijd!

Rock Am Ringoven 2018

Eigenlijk wil je natuurlijk alles zien wat er op het podium van RAR 2019 verschijnt, maar je wilt ook buurten, even naar de wc en even eten. Kortom, het leven en ook RAR is keuze's maken, maar dat gaat een stuk handiger met de time table op zak. Je hoeft hem niet uit te printen, want je krijgt bij aankomst natuurlijk een glanzend exemplaar gratis overhandigd door onze hostesses.


woensdag 13 maart 2019

Prinz Klauz stopt ná Rock Am Ringoven

Rock Am Ringoven 2018

Aan alles komt een eind, zo ook aan Prinz Klauz. Wegens volle agenda’s is in goed overleg besloten om dit jaar te stoppen met Prinz Klauz. "Wat waren het fantastische tijden! Het begon met de Clash en het leidde ons langs mooie podia en festivals in binnen- en buitenland. Vele legendarische momenten zijn voor altijd in ons hart gesloten. We hebben ontzettend veel gelachen, gruwelijk genoten en we denken met respect en warmte terug aan alle mensen die erbij waren." Prinz Klauz begint aan een afscheidstoer die zondag 14 juli eindigt op Streetrock, maar het op één na laatste optreden staat gepland op Rock am Ringoven. "Daarna kunnen we ons met een lach en een traan en als vrienden voor het leven, in nieuwe avonturen storten. Ontzettend bedankt en … laten we samen genieten van de laatste optredens. Hell yeah! Prinz Klauz."


zondag 10 maart 2019

Sale! Sale! Sale!

Rock Am Ringoven 2018

De kaartverkoop is geopend. Bestel hier je ticket!


zondag 27 januari 2019

Affiche wordt gevuld

Rock Am Ringoven 2018

Het festivalseizoen is weer geopend met MOMfest en wij kijken reikhalzend uit naar Rock Am Ringoven, want we hebben weer veel moois op het podium gepland. Het affiche is er weer, de eerste namen staan er op en er komen er nog een heleboel bij!


zondag 21 oktober 2018

Prinz Klauz is geboekt!

Rock Am Ringoven 2018

Uiteraard zijn we druk bezig om bands te boeken voor de komende editie en we kunnen de eerste naam bekend maken:Prinz Klauz! Het klinkt best Duits en misschien dat ze daarom onze festivalnaam in het Duits vertaald hebben, maar das macht uns gein flaus aus. Wil je alvast kennis maken met Prinz Klauz, kijk dan onder het kopje Line-up. De komende tijd verschijnen hier natuurlijk meer namen van het affiche van 2019. Je kunt natuurlijk ook de agenda's van alle bands nasnuffelen als je niet op onze bekendmakingen wil wachten.


zondag 23 juli 2018

Cheque voor Mariaheide Hartsave

Rock Am Ringoven 2018

Het festival Rock Am Ringoven was afgelopen mei weer een daverend succes! Het was gezellig, er waren veel mensen die ook nog eens lekker doordronken wat zorgde voor een vrolijke penningmeester. De opbrengst was van Rock Am Ringoven was zelfs zo goed dat er best een mooi bedrag vrij kwam voor een goed Heis doel en dat is natuurlijk Mariaheide Hartsave dat er naar streeft om overal in Mariaheide een AED dichtbij te hebben. Tijdens het vrijwilligersfeest van Rock Am Ringoven, overhandigden Mark Donkers (links) en John van Boxmeer (rechts) namens Rock Am Ringoven aan Mark Leenders (midden) van Hartsave Mariaheide een cheque van 500 euro.


zondag 27 mei 2018

Zwoel en opzwepend rockfeest Am Ringoven

Rock Am Ringoven 2018

Tot in de late uurtjes swingde zaterdag Rock Am Ringoven. Zwoel was de avond en opzwepend de artiesten op het podium. Tussendoor genoten de 789 bezoekers van een koel drankje en elkaar. Het was weer een mooie dag op Bertjes Wij in Mariaheide. Een van de hoogtepunten was ongetwijfeld de show van John Diva en zijn Rockets of Love. De glorietijden van de hardrock werden nog eens dunnetjes over gedaan, maar ook bands als Q-Size en Unforgiven zorgden voor een warm bad van bekende muziek. Ging het voor het grote podium al heet aan toe, binnen in de tent parelde menig zweetdruppeltje bij menig muzikant en natuurlijk bij de dansende menigte. Rock Am Ringoven 2018 beleefde een fantastische editie! Zondag verzamelden de buurtbewoners van de Ringoven zich weer op het festivalterrein met harken en ander gereedschap om Bertjes Wij weer terug te toveren in het groene voetbalveldje.

Kijk voor alle foto's in het album van hoffotograaf Jerry Immers

Rock Am Ringoven
Rock Am Ringoven 2018
Rock Am Ringoven 2018
Rock Am Ringoven