Rock Am Ringoven

Rick de Leeuw en Band


Bevlogen, energiek en origineel: in de jaren 90 was Rick de Leeuw met zijn Trockener Kecks toonaangevend voor de Nederlandstalige rockmuziek. Samen met The Lau van The Scene (De Leeuw produceerde hun succes-cd's RijRijRij, Blauw en Open) baande hij de weg voor bekende bands als Van Dik Hout en Blof. In Belgie namen bands als Noordkaap en Gorki een voorbeeld aan hem. Met de Kecks graasde hij vele zomers de festivalweides van Nederland en Vlaanderen af en verzorgde met songs als Met Hart En Ziel, Een Dag Zo Mooi en De Jacht Is Mooier Dan De Vangst de soundtrack van een generatie. De Kecks-klassieker Nu Of Nooit werd in Vlaanderen door De Kreuners gecoverd en groeide uit tot hun grootste hit.

Nu is er Zonder Omweg, en met deze een terugkeer naar de frontlinie van de Nederlandstalige rockmuziek. In samenwerking met onder anderen Zorniks Koen Buyse en de Mens Frank Vander Linden schreef hij elf songs over heimwee, seks, wreedheid en verlangen. Soms duister, dan weer uitbundig, altijd intens. Robuust en poetisch, en bij vlagen heerlijk vilein. Sober, puur en recht op het doel, zonder omweg.

Met dampend enthousiasme spelen Rick de Leeuw en Band dit jaar een tournee met louter hoogtepunten uit zijn rijke repertoire. Van Nu Of Nooit tot We Vieren. Een mooie mix van oud en nieuw!

Kijk voor meer info op Rick de Leeuw


Lieg me de waarheid 25fps ONLINE from rick de leeuw on Vimeo.

Laat het achter je - SD 480p from rick de leeuw on Vimeo.

Rock Am Ringoven
Rock Am Ringoven 2018
Rock Am Ringoven